OFFICIAL WEBSITE
 • Shop
 • Muzika
 • BLU-RAY ZAGREB
 • Uzmi ovaj dar
 • Novosti
 • Biografija
 • Kontakt
 • Partneri
 • Novosti
  23.08.14.

  Dino Merlin pred 3000 ljudi izveo #ALSIceBucketChallenge!

  Dino Merlin je prihvatio tzv. "ledeni izazov" koji mu je prethodno uputio Edin Džeko, a potom i Severina u okviru globalne humanitarne akcije #ALSicebucketchallenge (ALS Ice Bucket Challenge).

   

  Dino je izazov izveo na završetku koncerta u prepunom LMC klubu u Vodnjanu u Istri pred više od 3000 fanova! Tom prilikom izazvao je direktora Sarajevo Film Festivala Mirsada Purivatru, poznatu humanitarku Sanelu Jenkins, te tursku muzičku zvijezdu Mustafu Sandala.

   

  Ovom izazovu pokrenutom u okviru kampanje prikupljanja novca za borbu protiv Amiotrofične lateralne skleroze (ALS) odazvale su se mnoge poznate ličnosti, kako iz BiH i regije tako i iz svijeta. Cilj je prikupiti što više novca za borbu protiv ove izuzetno teške bolesti. Do sada je prikupljeno više od 50 miliona američkih dolara. Više informacija o ovoj globalnoj akciji nalazi se na službenoj stranici organizacije ALS Association.

   

  Pogledajte #ALSIceBucketChallenge u izvedbi Dine Merlina:


   

   

   

  Sinoćnjim koncertom u Vodnjanu ujedno je završen prvi dio ljetne turneje po Jadranskoj obali, a nakon Hrvatske Merlin odlazi na turneju po Kanadi i SAD-u. Nastupi su zakazani u New Yorku, Chicagu, St. Louisu i Torontu, a potom će uslijediti i koncerti u Skandinaviji i dalje po zapadnoj Evropi. Spisak najavljenih koncerata možete pogledati na sljedećem linku: http://www.dinomerlin.com/turneja

   

  "Publika je nestrpljiva čuti pjesme sa novog albuma uživo, ali ovo je tek zagrijavanje za ono što će uslijediti. Turneja Ispočetka trajala je četiri godine, koncertima je prisustvovalo preko pola miliona ljudi, a turneja Hotel Nacional tek naredne godine planira velike utakmice na velikim terenima. Ovaj prethodni period moj tim i ja smo iskoristili za intenzivne probe i pripremu repertoara. Spremni smo i sa nestrpljenjem očekujemo nove susrete sa publikom", izjavio je Dino za klix.ba.

   

  Podsjećamo, 11. studijski album Dine Merlina, "Hotel Nacional", izdat je 20. juna 2014. godine u izdanju Croatia Recordsa i Magaze. U prvoj sedmici nakon objave bio je i novi ulaz na prestižnoj Billboard World Albums top listi, i to na visokom osmom mjestu. Dino Merlin ujedno je i prvi regionalni muzičar koji se našao na ovoj globalnoj top listi, koja se temelji na broju prodanih primjeraka albuma u svijetu. S albuma su objavljena dva hit singla, "Ruža" i "Školjka", koji u samo par sedmica od objave imaju milionske preglede na YouTubeu i društvenim mrežama (trenutno "Ruža" ima više od 1,5 miliona pregleda, a "Školjka" više od 2 miliona pregleda).

   

   


  Svoj primjerak albuma "Hotel Nacional" možete nabaviti online putem:

   

  Magaza web shop-a www.magaza.com.ba


  Web shop-a Croatia Records-a


  Amazon-a, kao i preko digitalnih servisa iTunes i Deezer

   

   

   

   

   

  PODIJELI