OFFICIAL WEBSITE
 • Shop
 • Muzika
 • BLU-RAY ZAGREB
 • Uzmi ovaj dar
 • Novosti
 • Biografija
 • Kontakt
 • Partneri
 • Novosti
  01.07.14.

  Novi album Hotel Nacional bilježi historijski uspjeh

  Novi album Dine Merlina "Hotel Nacional" se u proteklih 10 dana pokazao kao jednim od najuspješnijih albuma koji je izašao iz muzičke radionice najveće bh. zvijezde. Najavni singlovi "Ruža" i "Školjka" su u roku od par sedmica doživjeli milionske preglede na društvenim mrežama, dok su i ostale pjesme, iako nisu službeno izdate kao singlovi, doživjele veliku popularnost na radijima širom regiona kao i na društvenim mrežama YouTube i Facebook.

   

   

  Prošle sedmice (26.6) svjedočili smo historijskom uspjehu Dine Merlina, kada je postao jedini umjetnik u regionu čiji je album uvršten na prestižnu sedmičnu muzičku Billboard World Albums top listu. Hotel Nacional je 26.6. u nepunih sedam dana nakon izdavanja na pomenutoj listi zauzeo osmo mjesto među deset najprodavanijih albuma.  

   

  Prema službenim navodima Billboard-a, mjesto na ljestvici, a samim time i uspjeh albuma, zasniva se na zvaničnim statističkim podacima prodaje albuma u digitalnom formatu, kao i u generalnoj zastupljenosti pjesama sa albuma na regionalnim, kao i svjetskim radijskim stanicama i društvenim platformama.

   

   

  Uprkos relativno malom tržištu na kojem Dino Merlin kao i ostali regionalni umjetnici djeluju, "Hotel Nacional" je uspio da parira najuspješnijim izdanjima sa neusporedivo većih brazilskih, francuskih, španskih i talijanskih tržišta. Na ovoj ljestvici Dino Merlin po prodaji i svjetskoj slavi stoji rame uz rame umjetnicima kao što su Belgijanac Stromae sa albumom Racine Carree i Amerikancima Pitbull i Jennifer Lopez, koji su zaslužni za produkciju službenog albuma FIFA 2014 Svjetskog prventsva u Brazilu pod imenom One Love, One Rhythm.

   

  Ovaj, već sada, bestseller album možete kupiti na digitalnom servisu iTunes, Amazon, kao i putem web shop-ova Magaza i Croatia Records:

   

  Buy on iTunes: http://smarturl.it/HotelNacional 
  Buy on Amazon: http://smarturl.it/HotelNacionalAmazon
  Buy on Magaza: http://smarturl.it/HotelNacionalMagaza
  Buy on CroRec: http://smarturl.it/HotelNacionalCroRec

   

  Izdavač albuma za BiH, Srbiju, Makedoniju kao i cijeli svijet je Magaza, dok je izdavač za Hrvatsku i Sloveniju Croatia Records.

   

  Ako se nalazite u Bosni i Hercegovini "Hotel Nacional" je dostupan na sljedećim lokacijama:

   

  Magaza (Sarajevo), BBI Centar (Sarajevo), lanci Mercator, Konzum, Opresa, Duhanpromet, CM Cosmetica dućani, Gasprom pumpe, kao i na prodajnom mjestu Sejo i Vili u Tuzli i Knjižari "Nur" u Mostaru.

   

  Za Republiku Srpsku distributer je Daca-s doo Brčko i "Hotel Nacional" dostupan je na sljedećim prodajnim mjestima: Grand music shop (Prijedor), Nada (Derventa), Pjesmica  (B. Brod), Euro-Boss (Odžak), Kec (Banja Luka), BD (Prnjavor), Zoka, Pobjeda, RK (Lončari), CD shop Mile (Gradiška), i mnogim drugim.

   

  U Srbiji "Hotel Nacional" dostupan je u lancu prodavnica Corner Shop.

   

   

  Dino Merlin Team

  PODIJELI