OFFICIAL WEBSITE
 • Shop
 • Muzika
 • BLU-RAY ZAGREB
 • Uzmi ovaj dar
 • Novosti
 • Biografija
 • Kontakt
 • Partneri
 • Novosti
  15.02.15.

  Trijumf Dine Merlina u Ljubljani

  Sinoć iza ponoći je završen veliki koncert Dine Merlina u Areni Stožice u Ljubljani. Nakon rasprodate prošlogodišnje etape turneje Hotel Nacional kao i rasprodate novogodišnje turneje u Crnoj Gori i Hrvatskoj, karavan Hotel Nacional je po prvi put stigao u Ljubljanu, gdje je pred prepunom dvoranom Arena Stožice u glavnom gradu Slovenije priređen spektakl o kojem će se još dugo pričati.

   

   

  Dino Merlin je već od ranije poznat kao miljenik ljubljanske publike, što je dokazao nekoliko puta rasprodatim koncertima u dvorani Križanke, kao i na prethodnom koncertu u Ljubljani, koji je održao na punom stadionu Ilirija. Ovaj put Dino Merlin je premašio samog sebe nastupajući u najvećoj dvorani Slovenije i jednoj od najvećih dvorana regije - Arena Stožice u kojoj su pored Dine Merlin nastupali velikani svjetske muzičke scene - Sting, Bryan Adams, Leonard Cohen, Joe Cocker, José Carreras, Elton John i mnogi drugi.

   

  Koncert je počeo malo iza 21:00 i otvoren je najvećim hitom sa posljednjeg albuma - pjesmom Školjka koja na YouTube-u do sada broji preko 7.500.000 pregleda. Nakon erupcije oduševljenja, uslijedile su još dvije pjesme, također sa posljednjeg albuma Dine Merlina, i to pjesma Hotel Nacional (po kojoj album nosi ime), i pjesma Sunce, koja je prvi put izvedena uživo, a koju je publika mogla čuti u novom aranžmanu za koji je bio zadužen legendarni producent Richard Niles iz SAD-a. U naredna dva i po sata jedan za drugim nizali su se dobro poznati stari hitovi, neki od kojih su po prvi put izvedeni u potpuno novim aranžmanima, a jedan od najupečatljivijih momenata bio je recital o ljubavi francuskog pisca Pascala Brucknera, koji je publika primila s oduševljenjem kao uvod u pjesmu Kad si rekla da me voliš.

   

   

  Koncert u Areni Stožice je prvi u nizu velikih koncerata koje je Dino Merlin najavio prošle godine govoreći o “velikim utakmicama na velikim terenima”. Dino Merlin se zajedno sa svojom mnogobrojnom ekipom dugo pripremao za nastup u Ljubljani - sedmicama su trajale probe, a poseban fokus je bio na vizuelnom aspektu koncerta koji posjetioce nije ostavio ravnodušnim. U produkcijskom smislu koncert je bio vrhunski audio-vizuelni spektakl. Korišteni su najmoderniji svjetlosni efekti u kombinaciji sa posebno pripremljenim video projekcijama koje su projicirane na platnu koje se spuštalo tokom koncerta ispred bine stvarajući poseban osjećaj intime s publikom.


  Dino ni sam nije krio oduševljenje publikom i atmosferom na koncertu koja je do sada nezapamćena u Ljubljani, što potvrđuje erupcija emocija i pozitivna energija tokom cijelog koncerta koji su posjetioci proveli “na nogama” kao i komentari na društvenim mrežama na selfie kojim je Dino ovjekovječio uspomenu na ovaj vrhunski show i kojim se na njemu svojstven način zahvalio publici na sjajnom prijemu koja je pratila turneju Hotel Nacional, najuspješniju dosadašnju turneju Dine Merlina, u svakom gradu u kojemu je do sada gostovala.

   


   

  Na koncertu u Ljubljani, posebno su bili primijećeni i novi proizvodi iz radionice Dino Merlin, koji se proizvode u Bosni i Hercegovini, a koje je publika mogla nabaviti na nekoliko pop-up lokacija u dvorani prije, tokom i poslije koncerta. Dino Merlin Official Merchandise je linija posebno dizajniranih proizvoda inspirisanih stihovima Dine Merlina, a koje možete nabaviti na www.dinomerlin.com/shop kao i na svakom velikom koncertu turneje Hotel Nacional.

   

   

  Pored Ljubljane su još najavljeni koncerti u Skoplju 28.3.2015. u najvećoj dvorani Makedonije - Boris Trajkovski, kao i u Sarajevu na najvećem stadionu Bosne i Hercegovine - Koševo, 25.7.2015. Ulaznice za koncert u Makedoniji već se mogu nabaviti na: http://mktickets.mk/dinomerlin, a ulaznice za Koševo će uskoro biti puštene u prodaju. Najveću turneju ovog dijela Evrope pratite na: www.dinomerlin.com/turneja

   

  Photo by: Anadolija i Dino Merlin Team


  PODIJELI